Op maandag 21 maart 2005 start de herinrichting van de Oranjestraat in het kader van het project Buiten Gewoon Beter Heijenoord – Lombok. De totale werkzaamheden zullen ongeveer twaalf weken duren. We starten met de vervanging van het laatste stuk riolering in de Zuidelijke Parallelweg tot aan de Nassaustraat ter hoogte van de Oranjebrug. Vervolgens zal de herinrichting van de Oranjestraat tot aan de Utrechtseweg worden uitgevoerd. De doorstroming van het verkeer over de brug wordt geregeld met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

Het gebruik van de bestaande verkeerslichten gedurende de werkzaamheden is om technische redenen niet mogelijk. De Oranjebrug wordt op maandag 21 maart 2005, naar verwachting voor een periode van drie weken, geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Utrechtseweg en de Amsterdamseweg. De omleiding wordt met borden aangegeven. De brug wordt dus niet afgesloten voor voetgangers en (brom)fietsers.

Gedurende de werkzaamheden aan de Oranjestraat zal het verkeer in de wijk als volgt omgeleid worden:
a. het verkeer komende van de Utrechtseweg: via Oranjestraat/rechtsaf Alexanderstraat/Zwarte Weg/Zuidelijke Parallelweg/Oranjebrug.
b. Het verkeer komende vanaf Heijenoord: Via Oranjebrug/rechtsaf de Zuidelijke Parallelweg/Wilhelminastraat/Utrechtseweg.

Het bus- en/of vrachtverkeer zal gedurende de werkzaamheden, in verband met de smalle straten, geen gebruik kunnen maken van de omleiding in de wijk. Zij dienen gebruik te maken van de omleiding via de Utrechtseweg of de Amsterdamseweg.
Bron: Gemeente Arnhem