“Oud en nieuw met Pasen!”- dat is titel van de uitdagende paasviering voor het hele gezin. Op 1e Paasdag, zondag 24 april ’s middags vanaf 15.00 uur, zijn bewoners uit de wijken van Arnhem-noordwest welkom om mee te zoeken (eieren..), mee te zingen, te kijken of zelfs mee te doen. En bovenal: tijd om elkaar te ontmoeten. Plaats van handeling: Kerkelijk Kultureel Centrum in Het Dorp.

Wat is er nieuw aan Pasen? Al bijna 2.000 jaar vieren christenen dit feest. Om te blijven nadenken over de betekenis van Jezus voor hun leven. Oude koek? Verleden tijd? Doods? Of toch een levende realiteit die inspirerend is en wil zijn voor heel veel mensen? En dus elk jaar en elke dag weer nieuw? Wat is Pasen eigenlijk? Rondom die vragen willen we elkaar zinvol (en gezellig!) ontmoeten. Er is van alles te zien en te beleven – ‘vuurwerk’ met Pasen dus!

Initiatief van Leef!: ontmoeting en elkaar goed doen

Deze viering is de vierde in een reeks wijkontmoetingen. Het is een initiatief van Leef! Onder die naam is een groepje enthousiaste wijkbewoners in 2010 begonnen na te denken wat je in de wijk voor elkaar kunt betekenen. In het leren kennen (herkennen en begroeten!) van elkaar, nieuwe contacten opdoen, elkaar tot hulp en plezier zijn, samen dingen doen – elk mens is het waard te ontmoeten. Dat kan in allerlei vormen. Eén vorm is sinds januari 2011 al actief: elke laatste zondag van de maand is er vanaf 15.00 uur in het KKC van Het Dorp een bijeenkomst met wezenlijke vragen over de zin van het leven, hoe je omgaat met wat je in je leven tegenkomt (tijd, gezin, geld, relaties, vreugde en verdriet etc.), wat is de rol van God hierin etc. Koffie vooraf, soep & broodjes nadien, gelegenheid tot persoonlijk gesprek volop. Voor kinderen is er een apart programma (niet met Pasen, dat is een gezinsgebeuren). Andere vormen van ontmoeting, inspiratie en samen doen (sportief, cultureel, zinvol, kennismakend, gezellig tafelend etc.) staan nog ‘als potjes op het vuur’. Het borrelt en bruist van de ideeën. Bruis mee – kom op 24 april en/of denk mee hoe we elkaar goed en recht kunnen doen als wijkbewoners van de Burgemeesterswijk, Gulden Bodem, Hoogkamp, Sterrenberg, Heijenoord en Lombok.