Op donderdag 21 april krijgt Arnhem lippenstift. Wethouder Margreet van Gastel onthult dan het eerste lippenstift-project, tegenover het nieuwe Cito-gebouw aan de Amsterdamseweg. Daarmee geeft zij ook het startsein voor de prijsvraag Maak Arnhem leuker.

De initiatiefnemers van Lippenstift voor de stad roepen alle Arnhemmers op om creatieve oplossingen te bedenken voor lelijke en verwaarloosde plekken. Braakliggende stukken stad, waaraan je kunt afzien dat er even geen geld is om ze aan te pakken. Dat kan Arnhem, als broedplaats van creatief talent, toch niet op zich laten zitten, vinden de mensen van het project. Daarom schrijven ze de prijsvraag Maak Arnhem leuker uit. Met wat ‘veegjes lippenstift’ op belangrijke kale plekken krijgt Arnhem een energieke en positieve uitstraling.

Iedereen die in Arnhem woont of werkt mag meedoen aan de prijsvraag: ontwerpers, studenten, maar ook ‘gewone burgers’. Deelnemers kunnen zich inschrijven in twee categorieën: professionals en amateurs. Een aantal nominaties wordt als lippenstift voor de stad tentoongesteld. Op www.lippenstiftvoordestad.nl kan het publiek stemmen voor de twee beste ideeën in de amateurcategorie. Een vakjury kiest de twee beste ontwerpen in de professionele categorie. Vier winnende projecten worden uitgevoerd, twee in elke categorie.

Lippenstift voor de stad is een van de projecten die vorig jaar subsidie kregen van de gemeente Arnhem en het Ondernemersfonds Arnhem. De site www.lippenstiftvoordestad.nl werd gesponsord door Stichting Abavo. Daarnaast zijn er o.a. bijdragen van de Kamer van Koophandel en de OKA. Het draagvlak voor het project groeit nog steeds, ook dankzij de vele partners die aanhaken.

Lippenstift voor de stad is een initiatief van Jolande van Amerongen van Hotel Blanc, Frits van den Boogaard van Breijn, Hans Kranenborg van bd architectuur, Josée Langen van Het Lab – ontwerp en advies, Petra Ligtenberg van de Cultuurherberg en Hans van Loon van ARCADIS, atelier stedenbouw.